Skip to content

Maailma suurimad hotelliketid

Üht tööd tehes tekkis vajadus uurida missugused on maailma suurimad hotelliketid. Artikli kirjutamise seisuga oleksid tulemused järgmised:
HotellikettHotelleRiike
Cendant6400-
Choice Hotels500046
Best Western406582
Intercontinental Hotels3600100
Accor350090
Hilton1900n/a
Lihtsuse mõttes on ühe ketiga seotud eri kaubamärgid koondadud ühte.

Sõnad inglisekeelses urbanistlikus ja arvutimaailma subkultuuris

Justkui oleks nagu inglise keelt õppinud, aga moodsa aja slangist puudub ikka ülevaade. Mida siiski tähendab wife-beater, w00tw00t või gangsta cookies? Sellisest veebist nagu Urban Dictionary peaks leidma vastuse enamusele küsimustele. Sisaldab ka selgitusi rohketele arvutimaailma subkultuuri sõnadele nagu l33t, n00b või 0v3rcl0ck.

Kütuse lisatasu (fuel surcharge) matemaatika

Sattusin lugema tänast ATWOnline, kus leidus Ryanairi tegevjuhi tsitaat (tõlgituna), kes kõiges üritab iga hinna eest oma firmat promoda:
Viimase kahe aasta jooksul on kütuse hinnad kasvanud kahekordseks 35 USD'lt 70 USD'ni barreli kohta, samal ajal on British Airways'i kütuse lisatasu ühe segmendi kohta kasvanud 14 korda 2,50 GBP't 35 GBP'ni.

Kui selline jutt ka tegelikkusele vastab, siis tundub et proportsioonid on ikka natuke paigast ära küll.

Firefox ja Seamonkey - setTimeout viga parandatud

13.04.2006 välja antud Firefox 1.5.0.2 ja Seamonkey 1.0.1 versioonid sisaldavad mitmete oluliste turvavigade paranduste kõrval ka lõpuks lahenduse Firefox 1.5 ja Seamonkey 1.0 versioonidesse tehtud window.setTimeout() veale. Tegemist oli väga tüütu veaga, mis segas kõikide selliste rakenduste tööd, kus kasutatakse kliendipoolset javaskripti taimerit. Tean juhtumit, kus seetõttu oli vaja Firefox 1.5'lt tagasi kolida versioon 1.0.7'le.

Blogide otsingumootorite võrdlus

Kui juba blogi olemas, siis paratamatult peab natuke uurima kuidas blogimaailma otsingusüsteemid töötavad. Üsna hea ülevaade on olemas siin.

Blogiotsingumootorite loetlud siin ja siin. Sellele loetelule lisaks on Eestis oluline loomulikult blog.tr.ee. Huvitav millal Neti, Delfi, www.ee või Yammy blogiotsinguni jõuavad?

D-Link NTP vandalism väärib boikotti

Võrguseadmete tootja D-Link on hakkama saanud korraliku pahandusega. Taani internetiserveritele NTP-teenuse pakkuja Poul-Henning Kamp kirjelduse järgi on kümnekonna D-Link'i võrgutoote süsteemikoodis valesti lahendatud kellateenuse kasutamine. Tegemist on robustse NTP-standardi ning kehtiva hea tava rikkumisega, mis põhjustab kümnetele NTP-serveritele tohutuid lisakulusid ning D-Link ei ole teinud eriti midagi oma vigade parandamiseks ja kulude hüvitamiseks.

Suur hulk internetiteenuseid põhineb tänaseni härrasmeeste käitumisel ja vastastikusel viisakusel ning selle rikkumine ei peaks olema lubatud. Mina kavatsen selle firma tooteid kõigiti vältida ning soovitaks kõigil kodu- ja äritarbijatel sama teha ning poodidel D-Link'i tooteid müüki mitte võtta.

Brief English translation:

D-Link, the producer of SOHO equipment, has in very rough manner violated NTP-standard and good manners as described here. I will avoid D-Link products and advise everyone else to do the same.

Kas tasuta teenus on tasuta

Erinevates meediates on viimaste nädalate jooksul näha reklaame kus tutvustatakse et mõni teenus on tasuta. Hea näide on EMT'le kuuluv säästuoperaator Diil, kes väidab et teatava kõnepaketi puhul on kahe eri Diili'i kliendi vahelised kõned on tasuta. Väikeses kirjas on küll juures et siiski võetakse kõnealustustasu. Sisuliselt kõlab see vassimisena (et mitte öelda pettusena), sest mõlemad on omavahel üheselt seotud (telefonikõnet ei saa olla ilma selleta et kõne on alustatud).

Nii võiksid ju reisibürood reklaamida tasuta reisipakette, kus on 5000-kroonine paketi vormistustasu ning autopoed müüa tasuta autosid, kus on juures paari saja tuhandene poest väljasõidutasu.

Gecko, Windows, mstsc, hyperthreading ja kopeerimine

Järgnevate tingimuste kokkulangemisel oled hädas andmete kopeerimisega (tavaline copy-paste ehk lõika-aseta ei toimi):
- Firefox, Thunderbird, Mozilla Suite või Seamonkey kuulub su igapäevaste töövahendite hulka,
- sinu Windows'i töölaual on lahti mõni Remote Desktop Client aken (mstsc),
- sinu arvutil on hyperthreading protsessor.

Põhjus väga lihtne - see seltskond ei saa omavahel suheldud ning andmete sünkroniseerimine eri virtuaalsete protsessorite vahel ei toimi. Lahendus tegelikult on lihtne. Võta lahti tegumihaldur (Task Manager) ning säti sealt kõik need protsessid (mstsc, firefox, seamonkey, jne) kasutama üht protsessorit (Set affinity käsk). Kui ei viitsi seda iga kord peale programmi käivitamist teha, siis Windows 2000 Server Supplement One Resource Kit sisaldab tarviku imagecfg.exe, millega saad sama asja ette ära konfida (mstsc puhul pead nad Windowsi süsteemikataloogist ära kopeerima).

Omast kogemusest järgi proovitud ja täitsa kasutatav lahendus seniks kuni Mozilla Foundation sellele bugile lahenduse leiab (Microsoft vaevalt midagi selleks ette võtab).