Skip to content

Siilid ei joo piima

On ülilevinud eksiarvamus, et siilidele tuleb pakkuda piima juua. Näiteks sellel nädalal võimendas jälle seda väidet Eesti Ekspress oma artiklis "101 vihjet puhkajale". Tegelikult peaks leht sellise vale soovituse eest ka kuidagi vastutama.

Tegelikkus aga on selline, et loomulikult siilid joovad neile pakutud piima, aga kuna siilid ei saa hakkama laktoosi seedimisega, siis tekivad neil hoopis korralikud kõhuvaevused.

Kui tahate siilidele olla meelejärgi, siis:
- ärge hoidke oma hoovi ülikorras
- jätke siilile aianurka väike risuhunnik
- tehke tihedasse tarasse paar väikest ava, et nad saaks edasi-tagasi liikuda

Haapsalu promenaad on renoveeritud - mida võiks Tagalahes veel teha?

Täna avati Haapsalus korralikult ümberehitatud promenaad (aususe mõttes peab ütlema, et mõni koht on veel lõpetamata). Tulemus on enam kui fantastiline ning vägisi tahaks küsida, mida annaks järgmiseks samas kohas ette võtta.

Minu eelistus on lihtne:
- korralikku promenaadi tuleks kindlasti ühelt poolt pikendada Promenaadi hotellist kuni jahisadama(te)ni ja kaasata need linnaruumi
- sealt edasi võiks rannaäärt mööda jätkuda kergliiklustee
- teiselt poolt peaks 2,2-kilomeetrine kergliiklustee mööda randa ja läbi roostiku (sarnane nagu Eeslahe sopis on) viima Uuemõisa mõisa alla (sealt edasi saab juba tänavu valmis maanteega rööbiti kulgev sarnane kergliiklustee)

Linnapeal kohtasin koolivenda Heigot, kes samasse lisas veel juurde "Tagalahe süvendamine nii, et jahid sügavamale lahte sõita".

WebM nüüdsest Google Chrome arendusversioons

WebM asjaloost paar uudist:

  • alates eilsest on Google Chromes WebM (VP8+Vorbis) tugi (versioon 6.0.422.0-r48573); vaatasin sellega ka youtube.com/html5 lehel ringi (päringute lõppu lisasin &webm=1) ning tavakasutaja jaoks pole flashi ja H.264 videotega mitte mingit vahet ja minu arvates on WebM koht veebivideo tulevik üsna muretu
  • Google muutis WebM litsentsi lihtsamaks ka kasutab nüüd puhtalt BSD litsentsi