Skip to content

Teeme mitmest pildifailist ühe pdf-faili

Sul on pinu pildifaile (pilt01.png, pilt02.png, pilt03.png, jne või .jpg jne) ja nad on vaja üheks pdf failiks koondada. Pane failidele õige numeratsioon ning imagemagick aitab:

convert pilt*.png kokku.pdf

Või kui tulemuseks tekkinud fail on liiga suur:

convert -quality 33% pilt*.jpg kokku.pdf

Kui convert käsk midagi huvitavat ei tee, siis on ehk imagemagick puudu (või otsiteest väljas) ja "aptitude install imagemagick" lahendab olukorra (midagi sama on ka rpm-distrote jaoks ning leidub ka installikas maci ja windowsi jaoks).

Nokia kaotab turgu kiiremini, kui arvata võis

15 aastat tagasi mõtles Nokia välja tooteliigi, mida me täna tunneme nutitelefonina ning sellest ajast peale on Nokia on olnud nutitelfonide müügiliider. Kuni selle aastani - täna teatatud tulemuste järgi müüs Nokia selle aasta 2. kvartalis vaid 16.7 miljonit nutitelefoni ning kaotas müügiedetabelis esikoha ja lisaks tegi veel nende müügilt kahjumit.

Uus kuningas on Apple ja uus liider operatsioonisüsteemide poolel on Android (sest Androidiga telefone toodavad/müüvad paljud firmad).

Nokia aktsionäridel jääb vaid üle tänada totaalselt vigast otsust kolida Nokia üle uuele Windows Phone 7 platvormile ning sellega tekkinud vähemalt aasta pikkust viivitust. Nokia jaoks ainus kasumlik tee edasi on uue tegevjuhi (Steven Elop) ametist vabastamine ning eelmise strateegia taastamine (Symbian lihtsatele telefonidele ja Meego nutitelefonidele ning ühine Qt-arendusplatvorm mõlemale). N9 juba näitas seda, et Meego on toimiv lahendus, kui Nokia kõik oma oskused sellele koondaks.

Googlel ei õnnestunud osta Norteli patendiportfelli

Reedel toimus paar aastat tagasi tegevuse lõpetanud Nortelile kuulunud 6000 patendi müük tervikpakina. Pakkujaid oli sisuliselt kaks: Google ning konsortsium, mille liikmed olid Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, Research In Motion ja Sony.

Oksjoni tulemusel ostis patendid 4,5 miljardi dollari eest teisena nimetatud seltskond. Kuna patendipakis on märgatav hulk telekomimaailmas olulisi patente, siis lähi-aastatel näeme nii mõndagi teravat kohtuvaidlust. Sellel paratamatult on järelmõjud ka mobiiltelefonide turule. Piltlikult öeldes on võitjate poolel Apple iOS ja Microsofti Windows Phone ning kaotajatel poolel Google Android.

Oksjoni käigus tegi Google väidetavalt selliseid pakkumisi:
1902160540 USA dollarit (Bruni konstant)
2614972128 USA dollarit (Meissel-Mertensi konstant)
3.14159 miljardit USA dollarit (pii väärtus)
Mida ta sellega öelda tahtis, on omaette küsimus :-)